Published on 27 augustus 2014 by Beheerder

Viatcheslav Semionov kwam 21 oktober 2007 optreden in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude. Semionov is een alom gevierd accordeonist en heeft in ruim 30 landen over de hele wereld concerten gegeven. In Rusland is hij een absolute beroemdheid, die persoonlijk zowel door Jeltsin in 1995 (“People’s Artist of Russia”) als door Putin in 2005 (“Order of Friendship”) is onderscheiden. Semionov bespeelt de bayan (chromatische accordeon) en wordt begeleid op de domra (traditioneel Russisch snaarinstrument) door zijn echtgenote Natalya. Het repertoire bestaat uit melancholieke en opzwepende Russische klassieke en volksmuziek met verassende uitstapjes (o.a. naar de country-muziek).
Semionov is in Nederland op uitnodiging van het Brabants Accordeonorkest. Dirk de Graaf (eigenaar van de door brand verwoeste en nu weer in opbouw zijnde Pathefoon te Zuid-Scharwoude) was erin geslaagd om hem te strikken voor een ingelast concert in de Kooger Kerk.
Het concert was een groot succes. De toeschouwers raakten geroerd van het fantastische spel. Helaas was de zichtbaarheid niet erg groot. Volgende keer huurt Dirk een podium, zodat iedereen de instrumentalist kan zien…

Category

Add your comment

Your email address will not be published.